Je hebt een nieuwe woning en je gaat verbouwen. Gefeliciteerd!
Je gaat een planning maken wat je allemaal nodig bent. Je gaat kijken, wat kan ik zelf doen bij mijn verbouwing. Welke klus durf ik wel aan en welke niet. Komt de stukadoor voor de installateur of na de installateur. Heeft de tegelzetter ook last van de stukadoor of kunnen ze tegelijkertijd aanwezig zijn tijdens de verbouwing? Wie kan mij helpen met plannen of wat is de juiste volgorde tijdens het verbouwen
"Wanneer komt dan de stukadoor?"
Om je een beetje bekend te maken met de volgorde hebben wij hier een kleine situatie schets van een gebruikelijke volgorde bij een verbouwing:
1. Plan van aanpak creëren , zoek en vakman
Ga ruim van te voren in overleg met een aannemer of goed aangeschreven klussenbedrijf. Bespreek de wensen, jou verwachting en vraag wat er nodig is aan vaklui tijdens de verbouwing. Wie regelt hij en wie regel jij. Vaak kan de aannemer of het klussenbedrijf dit allemaal voor jou regelen en soms heb je de vrijheid om zelf vaklui voor de klus te verzamelen. Als je de werkzaamheden besproken hebt en je voorgelicht bent is het tijd om te gaan slopen. Zorg dat je een planning maakt waarbij iedereen realistisch de tijd heeft. Soms is het beter om een dag extra te plannen voor onvoorziene tegenslagen. Dit komt dan ook geregeld voor en als je er geen rekening of ruimte voor inplant kan dit voor irritatie zorgen. Probeer dit te voorkomen want je wil dat iedereen gemotiveerd is tijdens jou verbouwing, dit komt ten goede van het product/eind resultaat.
2. Slopen en ruimen
Het slopen kan beginnen, het is raadzaam om eerst een afval container op de klus te plaatsen. Er komt ontzettend veel afval vrij tijdens het slopen bij een verbouwing. Met een aanhanger telkens de afval stort op en neer rijden is vaak niet rendabel. Zou jij deze zelf regelen of zou de aannemer of het klussen bedrijf dat doen? Wanden zijn gesloopt, plafonds zijn er uit, je hebt de tegels van de wand gehaald, vloer er uit gebroken, kozijnen uit het huis en deuren in de garage etc. Het moment van voorbereiden komt langzaam in zicht. Over leg goed welke container je laat plaatsen want er zijn hout, ijzer, puin en een container waar alles in mag. Prijs per container varieert. Ga je de sloop werkzaamheden zelf uitvoeren gebruik dan stevige handschoenen, veilige schoenen, een mondkapje, bril, bouwhelm en draag beschermende kleding.
3. Voorbereiden
Waarschijnlijk is het jou plan om de woning te moderniseren, verwarming panelen verwijderen, stopcontacten verlagen, nieuwe muren plaatsen en andere plafonds er in. Vaak kan een klussenbedrijf deze werkzaamheden allemaal zelf en dat maakt de communicatie makkelijker omdat je een aanspreek punt hebt ter plekke voor al deze opdrachten. Een aannemer kan daar in tegen makkelijker schakelen als er een mannetje bij moet voor een bepaalde dag. Loodgieren en de installateur kunnen nu ook hun werkzaamheden verrichten. Grote gaten die deze jongens in de plafonds of muren maken dienen ze ook te voorzien van stucwerk voor dat de stukadoor er is. Of bijvoorbeeld even opvullen met specie of dicht puren met purschuim met een purpistool of purbus. Als de stukadoor komt en er zitten grote gaten in de muur kan dit er voor zorgen dat het stucwerk niet op tijd droog is als de schilder of de behanger komt. Ook als de stukadoor de wanden gaat voorzien van airless latex saus is het van belang dat de wanden goed droog zijn.
4. Afwerken
Overleg met de installateur, loodgieter, aannemer of klussenbedrijf of alles nu goed voorbereid is voor de stukadoor. Als alles goed achter gelaten is, is het nu zaak dat de stukadoor zijn werkzaamheden uit gaat voeren. Na een technische controle of alle voorbereidingen juist zijn uitgevoerd zal hij een plan van aanpak bepalen. De plafonds worden gestuct, wanden worden gerepareerd of overgepleisterd. De vloer moet op sommige punten misschien hersteld worden of als al het stukadoorswerk uitgevoerd is even voorzien worden van een laag egalisatie middel. Een vloer egaliseren kan nodig zijn voor als er nog een gietvloer in moet of een mooie PVC vloer etc. Is het stucwerk en vloeren werk verricht en dan kan er na het drogen van de stuclaag gespackt worden of saus. Vroeger was het standaard dat er spack op kwam, bij het opstellen van een offerte wrdt dan ook niet gevraagd of je spackwerk wilde. Tegenwoordig luisteren wij nauwlettend naar wat de klant wil alvorens wij een offerte opstellen. Het spackwerk of sauswerk is gedaan en u kunt de vloeren leggen, plinten monteren en afwerken.
Wij hebben door de jaren heen een ontzettende grote kennissen kring ontwikkeld van grote aannemers, klussenbedrijven, installatie bedrijven, schilders tot stoffeerders. Het is ook mogelijk dat wij deze klussen aannemen en voor jullie begeleiden. Of dat wij enkel een schakel in deze ketting zijn. Alles is mogelijk en vraag ons dan ook gerust advies.
✉ GRATIS ONLINE JE EIGEN OFFERTE SAMENSTELLEN?
Wij hebben een pagina ingericht om uw offerte aanvraag te verwerken.
Zoekt u een eerlijke en heldere maar gratis offerte? Dat kan nu online! U kunt zelf een offerte bij ons opstellen die aan uw specifieke wensen voldoet. Probeer de vragen zo correct mogelijk te beantwoorden in de stukadoor offerte aanvraag module voor een goede prijsindicatie.
Vraag een offerte aan
Neemt u contact met ons op voor een offerte aanvraag. u kunt ons bereiken op: 0610020396
stel ons een vraag
Advies of een prijsopgave kunt u bij ons ook via de mail vragen. beschrijf uw opdracht uitgebreid
Het laatste nieuws
Voor alle nieuwste ontwikkelingen kunt u ons volgen op o.a. Facebook en Instagram